ŘEPA

I když řepa nemusí být vždy na seznamu nejoblíbenějších potravin, dejte jí alespoň šanci tím, že jí správně připravíte, aby byla co nejchutnější.Dávejte si tuto kořenovou zeleninu častěji a uvidíte, že si ji brzy oblíbíte.
ŘEPNÝ BURGER S FAZOLEMI A SÝREM FETA:
Ingredience:
2 šálky vařené hnědé rýže
1 šálek pečené nakrájené řepy
2 lžíce nakrájené petrželové natě
420 g plechovky černých fazolí
šťáva z půlky citronu 
1 vajíčko
200 g sýru Feta
1 malá nakrájená žlutá cibule
2 stroužky česneku
1 šálek strouhanky
sůl a pepř
1 lžíce extra panenského olivového oleje 
( 1 šálek = 240 ml)
POSTUP:
1. Předehřejte troubu na 190 °C. Smíchejte uvařenou rýži, petržel a pečenou řepu.
2. Ve druhém hrnci rozmačkejte vidličkou fazole, pak je smíchejte s citronovou šťávou, vajíčkem rýží a řepu a přidejte sýr Feta, cibuli, česnek, strouhanku, sůl, pepř a vše dobře promíchejte.
3. Ze vzniklého mixu vytvarujte 8 karbanátků ( burgerů )
4. Rozpalte olej na střední teplotu v pánvi, vhodné i do trouby. Poté karbanátky smažte na oleji tak dlouho, dokud se po stranách neobjeví tvrdší krusta, tj. přibližně po dobu 3 minut.
5. Opatrně pánev s burgery vložte asi na 8 minut do předehřáté trouby.Poté burgery vyjměte a servírujte je s celozrnným chlebem s oblíbenou sadou ( hořčice, kečup ) nebo čerstvou zeleninou.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY V 1 PORCI:
546 kcal, 24 g bílkovin, 12 g tuku, 85 g sacharidů. 
Pokud Vám recept přijde příliš náročný můžete řepu zabalit do folie a péct při teplotě 200 °C po dobu jedné hodiny. Poté bude chutnější a nic nezkazíte tím, že jí přidáte do jakéhokoliv salátu.
Dobrou chuť Vám přeje Zdeněk Novotný Váš osobní trenér Emotikona smile

Kontaktujte mě